Over Schoenlapperslaand

Waalwijk dankt zijn carnavalsnaam aan de leer- en schoenenindustrie. Vele Waalwijkers hebben er hun brood mee verdiend en hadden vaak ook een schoenmakerij aan huis. Een schoenmaker werd toendertijd een schoenlapper genoemd, en daar is dan ook de carnavalsnaam van afgeleid.


Centrale Carnavals Vereniging (CCV) Schoenlapperslaand is opgericht op 21 september 1960 onder de naam Centraal Carnavalscomité en is ontstaan uit de behoefte om verenigingen bijeen te brengen, de krachten te bundelen en lijn te brengen in het carnavalsfeest in Waalwijk. Dat carnaval al werd gevierd ver voor de oprichting van dit overkoepelende orgaan is te zien op een foto van omstreeks 1900 uit het gemeentearchief.

De drie bovengenoemde grondbeginselen zijn nog steeds het doel voor het huidige CCV-bestuur. Zij zorgt er samen met de aangesloten verenigingen voor dat carnaval niet uit het straatbeeld van Waalwijk verdwijnt en dat het een feest is voor iedereen.


Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Latest Tweet: Onderweg naar schoenlapperslaand https://t.co/RinlxN8DAU
181 people follow Schoenlappers
Twitter Pic carnaval Twitter Pic JohanLau Twitter Pic MartijnW Twitter Pic Nicole74 Twitter Pic CarlavdG Twitter Pic tchill72 Twitter Pic Waalwijk Twitter Pic dylanvdv